Música de tota la Mediterrània al Festival Sete Sóis Sete Luas

News

Tavernes de la Valldigna acull la música mediterrània, criolla, brasilera i del fado portugués

El Festival Internacional de Música Sete Sóis Sete Luas, que va nàixer amb la idea de buscar punts d’unió entre la cultura mediterrània i els països lusòfons, des de 1996 ofereix al públic de Tavernes projectes de música del món de gran qualitat. Es celebra a Tavernes de la Valldigna i en més de 30 ciutats de 12 països mediterranis.

Enguany, amb el suport de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, aplega a la platja de Tavernes del dimarts 10 al dissabte 15 d’agost amb una programació molt rica. El dimarts 10 d’agost serà el torn d’EDUARD NAVARRO-ENSEMBLE DUNA, de qui escoltarem una proposta centrada en la música tradicional de l’àmbit mediterrani; el dia 11 anunciem l’actuació de 7LUAS MED ORKESTRA, nova creació artística original, que naix del treball conjunt de sis músics prestigiosos de les diferents ribes del Mare Nostrum i del món de parla portuguesa, que comparteixen tradicions culturals i musicals, i creen nous temes musicals que són testimoniatge de la possibilitat de comprensió i col·laboració pacífica; el dia 12 està reservat a GWENDOLINE ABSALON (la Reunió) & SANTO ANTÃO 7SÓIS BAND (Cap Verd), una producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas que narra la trobada de les músiques de dues illes criolles: la Reunió, amb la coneguda cantant Gwendoline Absalon, i l’illa capverdiana de Santo Antão, amb 5 músics prestigiosos que defenen la tradició musical de les muntanyes de Santo Antão, una de les més riques culturalment de Cap Verd; el 13 serà el dia del fado amb els portuguesos ANA PAULA GONÇALVES & CUSTODIO CASTELO, que presenten un projecte original de fado inspirat en les tradicions musicals de la regió de l’interior de Portugal, Beira Baixa. Ana estarà acompanyada pel conegut músic Miguel Carvalhinho, que toca la típica guitarra viola beiroa amb 7 ordes de cordes, i pel gran virtuós de la guitarra portuguesa Custodio Castelo;  el 14 d’agost clourà el cicle EDU MIRANDA (Brasil), músic molt valorat per grans noms de la música amb qui ha col·laborat diverses vegades, com ara Gilberto Gil, Mário Laginha, Maria João, Martinho da Vila, Pedro Jóia, João Afonso, Rui Veloso, Amina Alaoui, sense oblidar la faena duta a terme durant molts anys amb el gran mestre portugués de guitarra António Chaínho. L’acompanyen dos talents excepcionals: Tuniko Goulart, que va actuar en la gira mundial en companyia de Madonna i va fer amb ella el CD Madame X, i Leo Tomich.

Encara que la música és la gran protagonista del festival, no hi faltarà la gastronomia, ja que enguany s’ha procurat portar a Tavernes de la Valldigna la cuina de Beira Baixa, la regió de l’interior de Portugal. El dijous 12 i el divendres 13 d’agost està previst un taller de cuina Beira Baixa, 3 hores al dia, i Experiència de Sabors (taller) de la Beira Baixa, amb la participació de la xef i cantant de fado Ana Paula Gonçalves.

Totes les actuacions tindran lloc en l’escenari del parc del llac de la Goleta, a les deu i mitja de la nit, amb entrada lliure.

Inscripció als concerts a l’enllaç:

EDUARD NAVARRO – ENSEMBLE DUNA
INSCRIPCIONS: https://forms.gle/dKWLunusHuyaAJ1n8

7LUAS MED ORKESTRA
INSCRIPCIONS: https://forms.gle/5ECnnsJMrJydGn287

GWENDOLINE ABSALON (la Reunió) & SANTO ANTÃO 7SÓIS BAND (Cap Verd).
INSCRIPCIONS: https://forms.gle/GT3QUHY9uWHXd1vD6

ANA PAULA GONÇALVES
& CUSTODIO CASTELO (Portugal) – FADO
INSCRIPCIONS: https://forms.gle/qA6Yug1yWdvEgPz26

EDU MIRANDA (Brasil) amb la participació de Tuniko Goulart
INSCRIPCIONS: https://forms.gle/CXkfbSyfJVcSemgH7



Subscribe

* indicates required
/ ( mm / dd )

Please select all the ways you would like to hear from festivalsssl:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.